مرامنامه اخلاقی انتخابات
"باید اخلاق همه در انتخابات اخلاق اسلامی باشد و افرادی را انتخاب کنید که متعهد به شرق و غرب نباشند و بر صراط مستقیم انسانیت و اسلامیت باشند." امام خمینی(ره )
"انتخابات را به عنوان هدف عالی و شیرین مورد توجه قرار دهید و با پرهیز کامل از هرگونه جنجال و تخریب و بداخلاقی، همه عوامل خود را برای برگزاری پرشور و شوق آن بسیج کنید. هتک آبرو و تخریب افراد در شب نامه ها، مطبوعات، پایگاههای اینترنتی و دیگر وسایل به هیچ وجه صحیح و مصلحت نیست و اینجانب درخواست و اصرار می کنم که علاقمندان نامزدها فقط به تبلیغ و تعریف از افراد مورد نظر خود بپردازند واز روش های تخریبی معمول در برخی کشورها به شدت پرهیز کنند." مقام معظم رهبری
*.*.*
انتخابات مظهر تجلی حضور مردم در نظام اسلامی و بستری است که در آن رقابت سیاسی، با هدف خدمت و در چارچوب قانون و درپرتو اخلاق اسلامی معنا و مشروعیت می یابد.
داشتن یک مرامنامه و منشور اخلاقی می تواند کمک به برگزاری انتخابات سالم ، قانونی و ارائه یک الگوی مناسب انتخاباتی منطبق با ارزش ها واخلاق اسلامی به منظور فرهنگ سازی و سوق دادن فضای مسابقه قدرت به مسابقه خدمت و افزایش مشارکت عمومی و تقویت وحدت ملی نماید.
رسالت رسانه ها ، خبرگزاریها و پایگاههای اطلاع رسانی اینترنتی در جمهوری اسلامی به موجب آنچه در قوانین به آن تصریح شده است روشن ساختن افکار عمومی و بالابردن سطح معلومات و دانش مردم تلاش برای نفی مرزبندی های کاذب و تفرقه انگیز، قرار ندادن اقشار مختلف مردم جامعه در مقابل یکدیگر، ترویج و تبلیغ فرهنگ اصیل اسلامی و گسترش فضائل اخلاقی می باشد.در تمامی انتخابات ، منتخب ملت ایران هرکس که باشد مورد احترام تمامی مردم و تشکلها و گروههای سیاسی خواهد بود شایسته است رسانه های گروهی و فعالان انتخاباتی و حامیان نامزدها از دایره عدل و انصاف خارج نشوند و اخلاق را در همه شئون آن رعایت کنند.
محورهای مهم منشور اخلاقی انتخابات خطاب به ، مطبوعات ، رسانه ها ، نخبگان و فعالان انتخاباتی :
?- حرکت بر مدار قانون و منویات حضرت امام خمینی(ره ) و مقام معظم رهبری
2. تقویت امید و نشاط ملی در ابعاد مختلف با استفاده از فضای انتخابات و پرهیز از سیاه نمایی و بزرگ نمایی مشکلات و تخریب دستاوردهای انقلاب اسلامی و موفقیت های دولت ها
3. استفاده از فضای تبلیغاتی انتخابات به عنوان یک فرصت ملی برای تقویت استقلال کشور ، وحدت ملی و همگرایی قومی و مقابله با توطئه های تفرقه افکانانه و جنگ روانی دشمن
4. اهتمام مردم برای تعیین نماینده اصلح و پرهیز از تبعیضات قومی و فامیلی
5. تلاش برای تبدیل انگیزه های قدرت طلبانه به انجام خدمت به مردم و پرهیز از ادبیات برد و باخت و جنگ قدرت که موجب بدبینی و یاس مردم خواهد شد.
6.طرح دیدگاه ها و توانمندی های نامزد مورد نظر و پرهیز از تعاریف اغراق آمیز
7. ارائه پیشنهادها ، برنامه ها ، و دیدگاه ها متناسب با جایگاه و اختیارات ریاست جمهوری
8. اجتناب از تخریب، تهمت، تحقیر، افشاء اسرار مخفی نامزدهای انتخاباتی در رسانه های گروهی ، سایت های اینترنتی و مجالس
9.پرهیز از تبلیغات رنگین ، پرهزینه، واغواگر، انتشار تصاویر فریبنده،و...
10 خودداری از مصرف بیت المال و امکانات و فرصت های اداری برای تبلیغات انتخاباتی نامزدها.
11. پرهیز از شایعه پراکنی و مسموم کردن فضای انتخابات و تشویش اذهان عمومی و تقویت سلامت روانی و سیاسی جامعه
12. کنترل احساسات و رفتار هواداران و اعضای ستاد و دفاتر انتخاباتی نامزدها درچارچوب منشور
13. احترام به نتایج انتخابات مبتنی برآرای عمومی و اجتناب از تحریک افکار عمومی و مخدوش نمودن نتیجه انتخابات
14. پرهیز از تضعیف نظام و ترجیج منافع شخصی و گروهی بر مصالح و منافع ملی
15.پرهیز از نقض اسلامیت و جمهوریت و هویت مردم سالاری دینی نظام جمهوری اسلامی
*.*.*
در پایان پیام امام خمینی (ره ) را بعنوان سرلوحه انجام امور و حسن ختام این منشور متذکر می شویم :
اینجانب بسیار مایل هستم که گروه هائی که متعهد و معتقد به جمهوری اسلامی و خدمتگزار به اسلام هستند در مبارزات انتخاباتی کمال آرامش را در تبلیغ کاندیداهاشان رعایت نمایند و نسبت به یکدیگر تفاهم و صمیمیت و اخوت اسلامی داشته باشند و از تفرقه و کدورت شدیداً احتراز کنند که تفرقه و تشتت دوستان را نگران و دشمنان را کامیاب می کند و موجب تبلیغات سوء می شود.از خداوند متعال عظمت اسلام و مسلمین را خواستارم.
روابط عمومی
مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی کرج